Alın anlamlısı nedir?
“Alin” ismi Farsçada “yüce, yüce” anlamına gelir.
Türkçede sözlük ne anlama gelir?
Sözlük (eski: lügat), bir dilin veya birkaç dilin söz varlığını, telaffuz ve yazımı ile birlikte, sözcükleri ve bunların başka unsurlarla oluşturdukları anlamları ve sözcüğün köküne göre farklı kullanımlarını gösteren yazılı eserdir. Eski dilde sözlüğe kamus denir.
Al ne demek kırmızı?
al-Nisanyan Sözlüğü. Eski Türkçe āl “3. renk, boya, özellikle kırmızı renk, 2. (mecazi) yanılsama, hile” kelimesinden türemiştir. Çoğu eski dilde, “beyaz” ve “siyah”tan sonraki üçüncü renk için kullanılan kelime “renkli, çok renkli” ve “kırmızı” anlamlarına sahiptir.
Alın teri ne anlama gelir?
Bu ifade, para kazanmak ve mülk sahibi olmak için çok çalışmayı ifade eder. Bu ifade, bir kişinin hayallerine ancak ne kadar zor olursa olsun büyük çabayla ulaşabileceği anlamına gelir.
Alın yazısı anlamı nedir?
Kader/Yazgı: “Kader” maddesinde; “Tanrı’nın ezelde insanın başına gelmesini takdir ettiği şeyler; “Kitab-ı Mukaddes (I), kader, alın yazısı, alın yazısı, ebedî takdir, hayat (I), kader çizgisi, takdir, ilahi takdir, tecelli, kader” anlamlarına gelmektedir.
Alın isminde kaç kişi var?
Türkiye’de Alin ismini kullanan ilk kişi.
10’nun sözlük anlamı nedir?
Sözlük; Bir dilde veya belli bir dönemde kullanılan kelime ve ifadelerin tanımını, açıklamasını ve başka dillerdeki karşılıklarını alfabetik sıraya göre veren esere sözlük denir.
Kaç çeşit sözlük vardır?
Genel sınıflandırmaların aksine, resimli sözlük, okul sözlüğü, öğrenme sözlüğü, cep sözlüğü, deyim sözlüğü, atasözü sözlüğü, argo sözlüğü, ansiklopedik sözlük, tarihî sözlük, etimoloji sözlüğü, sıklık sözlükleri, taramalı sözlük, arı Türkçe sözlüğü, anlama göre sözlükler, metafor sözlüğü, yabancı sözcükler…
Türkçe sözlükte cümlem ne demektir?
Cümle veya ifade; bir ifadeyi, soruyu, ünlemi veya emri ifade eden; kendi başlarına anlam ifade eden bir dizi kelime. Genellikle özne, tamamlayıcı ve yüklemden oluşur.
Al Türkçe mi?
Eski Türkçede “tutmak, elde etmek, yenmek, yenmek” anlamlarına gelen al- fiilinden türemiştir.
Al ne renktir?
Kırmızı, kızıl veya mor, parlak gökkuşağının en dıştaki rengi. Sarı ve mavi gibi birincil renklerden biridir. Güneş, iç gökkuşağında kırmızı renge sahiptir ve gözümüzün açısı 42 derecedir. Elektromanyetik spektrumun görünür renklerinden biridir.
Al beyaz demek mi?
Türk bayrağının kırmızı rengi (Kırmızı olarak da bilinir.)
Dar alın ne anlama gelir?
Dar bir alın, kişinin dikkatli olduğunu, zamanlamaya dikkat ettiğini ve iyi matematik becerilerine sahip olduğunu gösterir. Kavisli bir alnı olan kişiler proaktif, uyumlu ve paylaşımcı olarak kabul edilir.
Alın teri dökmek ne demek?
Haftanın Sözü: Terlemek: Çok çalışmak.
Alın kırışıklığı ne anlama gelir?
Alın kırışıklıkları, genellikle yaşlanma, yüz ifadeleri ve çevresel faktörler nedeniyle alında oluşan derin çizgilerdir. Bu kırışıklıklar, cilt elastikiyetini kaybettikçe ve kolajen üretimi azaldıkça daha belirgin hale gelir.
Alın eş anlamlısı nedir?
Öncelikle şiirde karşılaştığımız bir sıfat işlevi görür. Kırmızı ve kırmızı terimleri bir cümlede, “kırmızı elmalar” yerine “kırmızı elmalar” örneğinde olduğu gibi, ikame edildiğinde, anlamda bir bozulma olmaz. Alın için bir başka eşanlamlı örnek de kırmızıdır, bu aynı zamanda renge de işaret eder.
Alın bölgesi nedir?
Alın, yüzün bir parçasıdır ve kaşların tepesinden saç çizgisinin başlangıcına kadar olan alanı içerir. Alın derisinin hemen altında yağ dokusu ve altında kaslar bulunur. Bu kaslar yüz kasları grubuna aittir. Frontal kemikte, küçük bir çift kanal aracılığıyla burun boşluğuna açılan bir çift oda (sinüs) vardır.
Alın zıt anlamlısı nedir?
“Al” kelimesinin zıt anlamlısı olan bir kelime yoktur. “Al” kelimesi renk ve hile anlamında kullanılır. “Give” kelimesi “take” kelimesinin zıttı olarak kullanılsa da, “take” kelimesi bir renk olarak ve “al-” kelimesi bir fiil olarak birbirinden farklıdır.
Alın kelimesinin kökü nedir?
Eski Türkçe al- “kendisi için almak” fiilinden türemiştir. Bu fiil, Eski Türkçe al- fiilinden, Eski Türkçe +In- ekiyle türetilmiştir. Daha fazla bilgi için bkz. al-.