İçeriğe geç

Akhisarın Özellikleri Nelerdir

Akhisar’ın neyi meşhur?

Akhisar’da gezilecek yerler arasında; Zeytinliova, Akhisar Müzesi, Ulu Cami, Paşa Cami ve Hamamı, Thyateira Antik Kenti, Süleyman Çamlığı, Çağlak Deresi ve Apollonis Antik Kenti yer almaktadır.

Akhisar’ın eski adı nedir?

Bizans İmparatoru Konstantin tarafından Gölmarmara’ya sürgün edilen Tyeder, Akhisar’ın bugünkü istasyon ile hastane arasına beyaz bir kale inşa etmesiyle Aspro-Kastro olmuştur. ASPRO (Ak), KASTRO (Hisar) anlamına gelmektedir.

Akhisarda ne yetişir?

Verimli topraklarında hemen hemen her türlü sebze ve meyve yetişir. Ancak en önemli endüstriyel ürün tütündür. Tütün, Akhisar ile neredeyse eş anlamlıdır. Ancak son yıllarda zeytin giderek daha fazla ön plana çıkmış ve Akhisar, 12 milyon zeytin ağacıyla ülkemizin en büyük sofralık zeytin üretim merkezi haline gelmiştir.

Akhisar’da ne var?

Akhisar’ın tarihi ve turistik yapıları arasında; Apollonis Antik Kenti, Ulu Cami, Paşa Cami ve Hamamı, Şahankaya, Yılancık Kalesi, Akhisar Yahudi Mezarlığı, Köfünlü Cami, Thyateira Antik Kenti (Tepe Mezarlığı), Attaleia Antik Kenti, Hermokapeleia Antik Kenti ve Hierakome Antik Kenti bulunmaktadır.

Manisa’nın en çok neyi meşhurdur?

Türkiye üretiminin %85’i şaraplık üzümlerin anavatanı olarak kabul edilen Manisa’da yetiştirilmektedir. Üzüm meyveleri aynı zamanda en önemli tarım ürünüdür. Manisa’da yetiştirilen diğer meyveler arasında şeftali, kiraz, kayısı, zeytin, badem, armut, ceviz, kestane ve nar bulunur. Manisa, ünlü kavun ve karpuzlarıyla Türkiye’de dördüncü sırada yer almaktadır.

Akhisardan ne alınır?

Akhisar Zeytinyağı Manisa’nın Akhisar ilçesi, özellikle zeytinyağı üretimi açısından Türkiye’nin sayılı yerlerinden biridir. Bu nedenle Manisa tatiliniz sırasında Akhisar’ı ziyaret ettiğinizde satın alabileceğiniz hediyelik ürünlerden biri de zeytinyağıdır.

Akhisarı kim fethetti?

Osman Bey, Lefke, Akhisar, Mekece ve Geyve’yi fethetti.

Akhisardan Fay hattı geçiyor mu?

Manisa’nın Akhisar ilçesinde 22 Ocak’ta meydana gelen 5.4 büyüklüğündeki depremin ardından son sekiz ayda yaklaşık yedi bin depreme neden olan fay hattında yedi hendek açılarak incelemelerde bulunuldu. Açılan hendeklerde fay hattını inceleyen Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Müdürü Prof.

Manisa Akhisar’da kaç koyu var?

Akhisar ilçesi idari olarak Manisa iline bağlı olup ilçe merkezi Manisa il merkezine 48 km uzaklıktadır. Akhisar ilçesi 95 kırsal mahalle (eski adıyla köy ve kasaba) ve 14 kentsel mahalleden oluşmaktadır.

Manisa’nın üretilen en önemli ürünü nedir?

Manisa ilinin başlıca mahsul ürünleri kurutulmuş ve taze üzüm, zeytin, kiraz, tütün, kurutulmuş ve taze domates, mısır ve kavundur. Özellikle sofralık üzüm olarak da adlandırılan sultani üzümlerin üretiminde ülkenin ve dünyanın en önemli üretim merkezidir.

Akhisar depremi ne zaman oldu?

22 OCAK 2020 DEPREM MUSALAR-AKHİSAR-MANİSA22 Ocak 2020

Akhisar’ın nüfusu ne kadar?

Akhisar ilçesinin nüfusu 9 belde ve 86 köy dahil olmak üzere yaklaşık 171.000’dir (2018). İlçe merkezinde 100.000’den fazla kişi yaşamaktadır.

Akhisar adı nereden gelmektedir?

Kasaba, şu anki adını kasabanın yakınındaki bir tepedeki kaleden almıştır. Kasaba, Osmanlı İmparatorluğu döneminde Köklice olarak anılsa da, bu isim uzun süre kullanılmamıştır.

Akhisar hangi ile yakın?

Manisa’ya 52 km., kuzeyinde bulunan Akhisar ilçesi, İzmir il merkezine (Konak) 90 km, Balıkesir iline ise 86 km. uzaklıktadır.

Akhisar’ın nüfusu kaç 2024?

Türkiye İstatistik Kurumu’na göre Akhisar’ın nüfusu bir önceki yıla göre 1393 kişi arttı. TÜİK’in 6 Şubat 2024 tarihli verilerine göre geçen yıl 177.419 olan Akhisar’ın nüfusu bu yıl 178.812’ye yükseldi.

Manisa’da ne yenir?

Manisa’nın Meşhur YemekleriManisa Kebabı Manisa’nın meşhur yemekleri nelerdir diye sorulduğunda akla ilk gelen şüphesiz Manisa Kebabıdır. … Nohut Mantısı Manisa’da ne yenir sorusuna verilebilecek en güzel cevaplardan biri nohut mantısıdır. … Alaşehir Kapaması … Karagöz taratoru. … Odun köftesi. … Simit ekmeği. … Şevket-i Bostan. … İçli ekmekDaha fazla makale…

Akhisar İlçesinin nüfusu ne kadar?

Akhisar ilçesinin nüfusu 9 belde ve 86 köy dahil olmak üzere yaklaşık 171.000’dir (2018). İlçe merkezinin nüfusu 100.000’den fazladır. Bu sayı ülkemizdeki çoğu ilin nüfusundan fazladır.

Kırkağaç neyi meşhur?

Aslında Kırkağaç denince akla hemen kavun geliyor. Kırkağaç kavununun aldığı Coğrafi İşaret gibi, şu anda ‘Kırkağaç Çakal Pideli Paça’ ve ‘Çakal Pidesi’ adlı iki çeşidi için de Mahreç Coğrafi İşareti alınması için çalışmalar sürüyor.

Akhisar hangi illerden büyük?

Akhisar ilçesi, Ege bölgesinin kuzeyinde, Manisa ili sınırları içerisinde yer almaktadır. Güneyinde Gölmarmara, güneybatısında Saruhanlı, batısında Aliağa, kuzeyinde Sındırgı, kuzeybatısında Kırkağaç ve Soma, doğusunda ise Gördes ilçeleri bulunmaktadır. 1645 km2’lik yüzölçümüyle Manisa ilinin yüzölçümü bakımından en büyük ilçesidir.

Tavsiyeli Bağlantılar: Dünyanın En Eski Haritası Nedir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir