İçeriğe geç

Özek Ne Demek Tdk

Özdek ne demek TDK?

Malzeme: ağaç kütüğü, gövde.

Özün ne demek TDK?

Özün ismi Türk kökenli bir isim olup “öz” kelimesinden türemiştir. “Öz” ise bir şeyin temeli, özü veya en önemli kısmı anlamına gelir.

Özçekim ne demek TDK?

Türk Dil Kurumu (TDK), vatandaşların önerilerini değerlendirerek “selfie” kelimesinin Türkçe karşılığının “selfie” olduğunu, “kendi fotoğrafını çekmek” anlamına geldiğini belirtti. AA muhabirinin verdiği bilgiye göre, TDK Bilim Kurulu, bugün yaptığı toplantıda “selfie” kelimesinin Türkçe karşılığının “selfie” olduğunu belirledi.

Sünek ne demek TDK?

Süneklik genellikle esneklik anlamına gelir. TDK’nin sözlük anlamına göre, kırılmadan veya parçalanmadan sürekli olarak şekil değiştirebilme yeteneği anlamına gelir. Sünek malzeme ne anlama gelir? Esnek olan malzemelere sünek malzemeler denir.

Özdek ne demek felsefe?

Madde, bilinçten bağımsız olarak var olan her şeydir. Bilincin dışında ve ondan bağımsız olarak var olan her şey Ben’dir. Bu anlamda madde, nesnel gerçeklik olarak tanımlanır. İnsan, maddeyi duyuları aracılığıyla algılar.

Bulmacada özdek nedir?

Ayçiçeği çekirdeği. 6. Uzayı dolduran ve kimyasal bir yapıya sahip olan varlık.

👉 👈 ne demek?

👉 👈 Emoji Anlamı: İşaret parmağının elin tersiyle sola/sağa işaret etmesi – Bir şeye dikkat çekmek, hatırlatmak, uyarmak, yön belirtmek için kullanılır. ✌️ Emoji Anlamı: Zafer İşareti – Bu işaret, 60’larda hippiler tarafından popüler hale getirilen bir barış sembolüdür ve zafer anlamına gelir.

Ontik ne demek TDK?

Var olan her şey ontolojiktir. Biz ontolojik olarak var oluruz. Ontolojik olarak var olmak, kendini anlayabilen tek varlık olmaktır.

Leyal ismi ne demek?

Leyal isminin anlamı nedir? Arapça kökenli Leyl kelimesinin çoğul hali olarak tanımlanabilir. Kelimenin tam anlamıyla Leyl, geceler anlamına gelir.

Özeği ne demek?

Arabaların ön ve arka akslarını birbirine bağlayan uzun tahta çubuk. Oku ve boyunduruğu bir arada tutan demir.

Objeyi ne demek?

Orijinal dilinde “objet” olarak yazılan bu kelimenin sözlük anlamı nesnedir. Beş duyuyla algılanabilen ve dokunulabilen tüm üç boyutlu nesnelere obje denir. Bu kelimenin zıttı olan subje, özne ve kişi anlamına gelir.

Öz çekim Türkçe mi?

Selfie, Oxford Üniversitesi tarafından 2013 yılının kelimesi seçilen ve İngilizce sözlüğe eklenen bir kelimedir. 2014 yılında “selfie” kelimesi Türk Dil Kurumu tarafından “selfie” kelimesinin karşılığı olarak tanınmıştır.

Çiroz insan ne demek?

Rapier. Çok zayıf, kuru kişi. geçişsiz f. (< kipper+mak-mak) mec. kilo vermek.

Deklase ne demek TDK?

TDK sözlüğünde “declare” kelimesinin anlamı “beyan etmek”tir. “Declare” terimini bir şeyi beyan etmek için kullanmak doğru bir kullanım olurdu. Declare ayrıca bir ifade veya açıklama yapmak anlamına gelir.

Haspam ne demek?

Türk Dil Kurumu’na göre Haspam, uygunsuz ve yakışıksız özelliklere sahip kız ve kadınlar için kullanılan bir kelimedir. Kadınlar için saldırgan bir kelimedir. Kullanımı ve telaffuzu uygunsuz bir kelimedir. Haspa kelimesi, Haspam kelimesiyle aynı şekilde kullanılan ancak şaka amaçlı söylenen bir kelimedir.

Özre ne demek?

Özür; saldırgan dil ve duygusal eylemlere karşı kendi eylemlerimizden duyduğumuz kişisel pişmanlığımızın samimi bir ifadesidir.

Eski Türkçe öz ne demek?

Öz ve Ös kelimeleri ruh, can anlamına geliyor.

Ötkünç ne demek TDK?

Radloff’un sözlüğünde ötkunç, “geçici, geçici” anlamlarına gelmektedir.

Özeği ne demek?

Arabaların ön ve arka akslarını birbirine bağlayan uzun tahta çubuk. Oku ve boyunduruğu bir arada tutan demir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir